Een volle en gulle wijn met kenmerkende aroma's van witte peper en viooltjes in de neus. In de mond veel donker fruit en veel kruidigheid. Een mooie vloeiende en elegante stijl Shiraz.
AWARDS: "Platter’s by Diners Club South African Wine Guide" gaf deze Shiraz in 2014 4½*, in 2015 4½* & in 2016 4 sterren.
Klimaat:
Droge zomers en zachte winters met koele invloeden van de Atlantische Oceaan.
Bodem:
Hutton; een volledig vergaande en verweerde vorm van graniet die goed vocht vasthoud. Verder een redelijk hoog klei-gehalte.
Vinificatie:
De vergisting gebeurd deels in open tanks en deels in gesloten RVS tanks. Een deel van de druiven brengt slechts een week op de schil door, terwijl anderen bijna 4 weken. Het idee was om een zeer complexe en veelzijdige Shiraz te bereiken. De wijn rijpt 13 maanden in 300l vaten, waarvan 15% in Amerikaanse eik.