Pinot Noir in Oude Wereld stijl met aroma's van kruiden en kersen. In de mond een aangename smaak van moerbeien en rood fruit. Een subtiele hint van bosbodem onderbouwt het aardse karakter. Deze Pinot Noir is zacht, heerlijk en vol.
Kapokberg of "sneeuwberg" in het Afrikaans. In vervlogen tijden leek deze heuvel, bedekt met witte lentebloemen, op een besneeuwde berg. Het is de hoogste heuvel bij Groote Post (459m). AWARDS voor de Pinot Noir 2014: "Platter’s by Diners Club South African Wine Guide" gaf in 2014, in 2015, in 2016 & in 2017 4 sterren; Vitis Vinifera 2016 gaf een Gouden Medaille.
Klimaat:
Droge zomers en zachte winters met koele invloeden van de Atlantische Oceaan.
Bodem:
Hutton; een volledig vergaande en verweerde vorm van graniet die goed vocht vasthoud. Verder een redelijk hoog klei-gehalte.
Vinificatie:
Houtopvoeding van 15 maanden in 500 L eikenhouten vaten.