Neus van braambessen, zwarte kersen en kruiden van de Grenache en zwarte bessen, cassis, peper en violet van de Syrah. Lekker weelderige en zuiderse stijl. Met verouderen komt meer complexiteit naar boven. Indrukwekkende maar beheerste finale.
Winterse of Zuiderse stoofpotjes, wild, uitgesproken vleesgerechten, stevig gekruide bereidingen en hartige, rijpe kazen.
Klimaat:
Warm en gematigd klimaat met veel zon en weinig regen in de zomer. In de winter kan er wel wat neerslag vallen.
Bodem:
Ondergrond van zandsteen en kalk met de typische grote rolstenen, eigen aan Châteauneuf-du-Pape.
Vinificatie:
60% grenache en 40% syrah. Manuele oogst. Maceratie onder gecontroleerde temperatuur (24-28° C) gedurende 25 tot 30 dagen. Zeer zachte persing. 18 tot 24 maanden rijping waarvan 12 maand in een mengeling van houten vaten (Nieuw en gebruikt) waarna nog 6 maanden op de fles alvorens commercialisatie.