Een robijnrode wijn met aroma's van aardbeien en frambozen. Fijn en elegant met smaken van rode vruchten. Deze Premier Cru 2017 toont een bijzondere frisheid, evenwichtig van smaak en heeft een pittige, gepeperde afdronk.
Tim Atkin, een zeer bekende Britse Wijnmeester, journalist, kroniekschrijver en commentator gespecialiseerd in wijn, heeft in januari 2019 deze wijn benoemd tot de "Beste Rode Wijnen van Bourgogne 2017 om in Primeur te kopen" (artikel Decanter Februari 2019).
Uitstekend te drinken met een rood vlees of coq au vin, boeuf bourguignon
Klimaat:
Het samenkomen van mediterrane, continentale en oceanische invloeden speelt een belangrijke rol in de aromatische rijkdom en wereldwijde reputatie van deze wijnen. Het klimaat van de Bourgogne is oceanisch met een semi-continentale tendens. De invloed van de oceaan wordt vertaald door frequente regens en een wisselvallig weer.
Bodem:
Klei-kalksteen bodem. Deze wijn komt van een oppervlakte van 1 hectare en 14 are wijngaard. Zuidoost-blootstelling. Leeftijd van de wijnstok van 30 tot 40 jaar oud. Opbrengst 40hl / ha. Productie van 6500 flessen.
Vinificatie:
Handmatige oogst, direct gesorteerd in de wijngaard. Verwijderen 100%. Gisting van 20 dagen. Alcoholische en malolactische fermentatie in houten vaten gedurende 12 maanden. 50% was nieuw, een jaar oude, twee jaar oude vaten. Maturatie bij 12°C.