Donker met paarse schitteringen. Aroma's van aardbei en cassis, braam en zwarte kers met vleugjes van kalissehout en kruiden. Deze mooie wijn heeft minerale toetsen en een licht toetsje gegrild. Krachtige en evenwichtige smaak en een lange afdronk.
“Reliable name, the fruit is a touch lean and not sure that they have entirely masked that with the extraction, but this does have some very enticing blackberries and blueberries, and a clean lift. 75% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon. From brothers Christophe and Fabien Vincent.” 16/20 Decanter Magazine Juni 2015
Drink 'm nu voor een volle frisse en aromatische expressie. Hij is op z'n top na 3-5 jaar maar heeft tot 15 jaar bewaarpotentieel.
Klimaat:
Maritiem klimaat, veroorzaakt door Atlantische oceaan. De warme Golf Stroom en de Gironde fungeren als warmte-regulator: milde winters, warme zomers, en een lange, zonnige herfst. De kuststrook met dennenbossen beschermt tegen de zeewind.
Bodem:
Klei-silicium richel op rotsachtig kalksteen, slibrijke-kleibodems verrijkt met ijzerdeeltjes.
Vinificatie:
Variëteiten aangepast aan de bodem en de blootstelling aan de zon. Verwijdering overtollige knoppen, groot bladoppervlak, blad pluk, uitdunnen gewas. Perceel selectie. Koude pre-fermentatie maceratie gedurende 6 dagen. Temperatuur gecontroleerde vergisting bij 24-28 ° C. 12-24 dagen op vat met "delestages". Temperatuur en zuurstof gecontroleerde rijping in roestvrij stalen vaten en in Franse eik. 9 Maanden rijping op droesem.