Intens rode kleur met paarse tinten. Heerlijke aroma's van rood fruit en kruiden, in het bijzonder kersen en zwarte peper. In de mond is deze Nero d'Altura vol, kruidig en evenwichtig. De afdronk is rijk en zonnig maar zacht van inborst.
Heerlijk bij gegrild of geroosterd rood vlees, zuiderse stoofpotjes, lamsvlees en medium gerijpte kazen.
Klimaat:
Het klimaat is typisch voor het centrum van Sicilië en is heet en droog, vooral tijdens het groeiseizoen. Door de grote hoogte sterke afkoeling tijdens de nachten en in de winter.
Bodem:
Kleiachtige bodem met kalksteen.
Vinificatie:
100% Nero D’Avola maar heet Nero d’Altura (hoogte) daar de wijngaarden zich 600 meter boven de zeespiegel bevinden. Gisting gebeurt in roestvrij stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur gedurende 8 tot 10 dagen bij 26 tot 28°C. De wijn wordt in roestvrij stalen tanks bewaart bij een gecontroleerde temperatuur 15 tot 18°C. Rijping gedurende negen maanden in houten vaten.