In de neus complexe tonen van fruit, kruiden en mineraliteit, omhuld met een gedistingeerd vleugje nieuw Amerikaans eikenhout. Smakelijk en vlezig, met een gepolijste lange en onberispelijke afdronk. Robert Parker noemde 'm terecht de Petrus van Spanje!
Uitstekende begeleider bij vlees: gegrilde lamskoteletten, speenvarken, braadstukken: rosbief, lamsgebraad met lentekruidenkruimels. Uiteraard ook bij oude kazen.
Deze wijn zal een bekroning zijn bij iedere exquise (vlees)maaltijd.En natuurlijk oude kazen. Geef hem echter tijd om tot zijn ultieme expressie te komen.
Klimaat:
De unieke klimatologische omstandigheden die kenmerkend zijn voor de teelt van de wijnstokken in Ribera del Duero, hebben een grote invloed op de groeicyclus en spelen een fundamentele rol bij zowel de ontwikkeling van de plant als de rijping van de druiven. De kwaliteit van de resulterende wijnen hangt in grote mate af van deze uitzonderlijke omstandigheden.
Tempranillo (Tinto del Païs) afkomstig van Finca de San Martin met een lage opbrengst: 3000 kg/ha. Een wijngaard waarbij alles tot in de puntjes gecontroleerd wordt. De rijping van de druiven was later dan gebruikelijk vanwege de voorjaarsvorst, met als gevolg een latere pluk midden oktober. Alles wordt met de hand geoogst. Gisting in roestvrijstalen tanks van 2000 liter en een maceratie na fermentatie van 5 tot 8 dagen. 24 maanden in Amerikaanse eiken vaten, 12 maanden op fles.