Frisse stuivende aroma's. Levendig en strak mondgevoel. Groene appel, een fijn vleugje citrus en hints van stekelbessen ondersteunt door een verfrissend mineraal karakter. Luchtige maar aanhoudende afdronk die een zeer zuiver pallet achterlaat.
Een van de beste, misschien wel de allerbeste moderne wijnmakers van Portugal is Luis Duarte. Met zijn 25 jaar wijnervaring is Luis verantwoordelijk voor de grootste Portugese wijnsuccessen. Hij is de enige Portugese wijnmaker die ooit 3x werd uitgeroepen tot Wijnmaker van het Jaar. Verschillende wijnen van zijn hand staan steevast in de ‘Top 100 Beste Wijnen van het Jaar’ van Wine Enthusiast Magazine. Heerlijk verfrissend aperitief, schaaldieren en andere fijne visgerechten zoals zwaardvis, alsook gezouten stokvis of Bacalhau à Bras (ei-opgebakken kabeljauw en aardappelchips)
Klimaat:
Vinho Verde is een streek en geen wijn! (Er zijn allerlei soorten, zelfs ook rode Vinho Verde!) Door de aanwezigheid van 2 rivieren die de Vinho Verde regio doorkruisen (Douro en Minho) en de nabijheid van de Atlantische oceaan valt er vrij veel regen. Het is dan ook de groenste streek van Portugal. (Daarvan komt ook de naam naar het schijnt)
Bodem:
Vooral granietrotsen en arme zandbodems.
Vinificatie:
Hand geplukte oogst. De druiven worden eerst gekoeld en zachtjes geperst. De vloeistof wordt koel gehouden op 10°C en gedurende 48 uur op zijn Lie bewaart. Vergisting gebeurt op roestvrij stalen tanks. Daarna rust en rijpt de wijn gedurende 6 maand op inox.