Een mooie helderrode wijn met heerlijke aroma's van rode en zwarte bessen, kersen en fijne kruiden. Evenwichtig tussen kracht en finesse een een delicate complexiteit. Een lange fijne afdronk die alle aroma's weer naar boven doet komen.
Klassieke Franse keuken. Boeuf Bourguignon, Filet Pur of Entrecote met wijnsaus, en fijne wildgerechten.
Klimaat:
Semi-continentaal klimaat dat enigszins wordt beïnvloed door de Atlantische Oceaan. Een lente met regelmatig regen, een lange warme zonnige zomer, een zachte herfst en een lange koude winter. In de vroege lente kan het nog vriezen. Ook kunnen er flinke regen en hagelbuien voorkomen. Lichte mediterrane invloed.
Bodem:
Kalkgrond met kiezels en zanderige kleigrond.
Vinificatie:
Bodem van klei, ijzeroxide en kalksteen gelegen op de top van de heuvel met uitzicht op het dorp Savigny. Oppervlakte van de wijngaard is 0,33 ha. Handmatige oogst, onmiddellijk persen en fermentatie in eiken vaten. Bottelen 12 maanden na rijping op droesem.