Matsu is het eerste avontuur van Vintae, buiten La Rioja. Een regio waar Vintae zich mee verbonden heeft na het vaststellen van de immense kwaliteit van de wijngaarden en de ambachtelijke wijnbouw die daar altijd werd uitgevoerd. Vanwege deze manier van biodynamische wijnbouw zijn alle wijnen ook vegan.
De druiven voor de wijnen van Matsu komen van een bijzondere oude wijngaard van wel honderd jaar oud. De bedoeling was om met de oude stokken hele bijzondere biologische wijnen te maken en dat is dan ook meer dan gelukt. Na het proeven van zijn eerste wijn noemde de heer Raúl Acha, oprichter en oudste telg van de familie de wijn Matsu wat 'geduldige rust' betekend. En ja voor goede wijn is rust en geduld nodig.
Beginnend als een bescheiden familiewijnmakerij in Rioja, heeft Vintae zich het afgelopen decennium ontwikkeld tot een van de meest dynamische multiregionale producenten in Spanje. De broers Ricardo en José Miguel Arambarri produceren nu 12 wijnassortimenten uit heel Spanje en bezitten drie wijnmakerijen. Ze werken samen met meer dan 40 telers in het hele land om de diversiteit van Spaanse terroirs en wijnstijlen te demonstreren.
De meest gedronken wijn wijn van Vintae is Matsu El Picaro, maar ook Matsu El Recio doet het al jaren geweldig. Vintae is een op en top familie wijnhuis om nooit te vergeten, want de wijnen van Matsu zijn ongekend mooi en hebben een onwaarschijnlijk goede prijs-kwaliteitsverhouding.