Raventós Rosell – sprankelende traditie uit Penedès
Domein
Raventós Rosell is een familiebedrijf in Sant Sadurní d’Anoia, het hart van de Penedès. Sinds 1985 produceert het huis mousserende wijnen volgens de traditionele Méthode Traditionnelle. De wijngaarden beslaan diverse terroirs en liggen verspreid over hoger gelegen percelen met kalkrijke bodems.
Stijl & karakter
De cava’s van Raventós Rosell zijn fris, fruitig en elegant, met een fijne en aanhoudende mousse. Ze hebben aroma’s van citrus, appel en brioche en weten een perfecte balans te vinden tussen frisheid en structuur. De rosévarianten hebben een verleidelijke kleur en tonen van rood fruit.
Productoverzicht
- Brut: klassieke blend van Macabeo, Xarel·lo en Parellada; fris en evenwichtig.
- Brut Nature: zonder dosage; strak en droog met extra minerale toets.
- Rosé: gemaakt van Pinot Noir en Trepat; elegante roze bubbel met framboos en aardbei.
- Gran Reserva: langer gerijpt op fles; complex met tonen van gist, noten en rijp fruit.
Vinificatie
De basiswijnen worden afzonderlijk gevinifieerd in roestvrijstaal op lage temperatuur. Na assemblage volgt de tweede gisting op fles, waarna de cava’s minimaal 15 maanden op de lies rijpen. Sommige cuvées rijpen langer voor extra complexiteit.
Lekker bij
Raventós Rosell is ideaal als aperitief en past bij tapas, zeevruchten, sushi en lichte vleesgerechten. De Rosé is heerlijk bij fruitdesserts en frisse salades, terwijl de Gran Reserva goed combineert met rijpere kazen en geroosterd gevogelte.
 
                   
         
    	     
        
        
        
               
        
        
        
              