Robijnrode kleur. In de neus typische bloemige en rood-fruitige aroma’s. De smaak opent onmiddellijk en resoluut, met versheid en fruitige tonen gevolgd door een aangename finale met een vleugje balsamico.
Ideaal bij Toscaanse gerechten, met name starters van salami en verschillende vormen van bruschetta. Ook bij gegrild varkensvlees.
Klimaat: De ligging van de wijngaarden en bossen van olijfbomen garanderen een perfecte zon en rijping van de druiven. De oogst kent warme dagen en koele nachten.
Ondergrond: Een mix van kalksteen en mergel geeft de wijn finesse.
Vinificatie: Druivensoorten: min. 80% Sangiovese aangevuld met andere lokale rode druivensoorten . Gisting: in roestvrij stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur met behulp van inheemse gisten. Maceratie: 10 - 15 dagen. Rijping: 50% in roestvrijstalen tanks, 50% in houten vaten gedurende minstens 8 maanden, gevolgd door minimaal 3 maanden rijping in de fles.