Complexe , elegante neus met hints van hout, rijpe peer en abrikozen. Weelderige mooie uittgebalanceerde smaak. De fruittonen worden begeleid door witte bloesem en een vleugje kruiden. Lange frisse afdronk met een fris zuurtje.
Uitstekend bij gebakken of gegrilde vis, romige bereidingen of stoofpot. Maar ook lekker bij gevogelte, wit vlees of salades.
Luis Duarte
Een van de beste, misschien wel de allerbeste moderne wijnmakers van Portugal is Luis Duarte. Met zijn 25 jaar wijnervaring is Luis verantwoordelijk voor de grootste Portugese wijnsuccessen. Hij is de enige Portugese wijnmaker die ooit 3x werd uitgeroepen tot Wijnmaker van het Jaar. Verschillende wijnen van zijn hand staan steevast in de ‘Top 100 Beste Wijnen van het Jaar’ van Wine Enthusiast Magazine.
Klimaat:
Mediterraan continentaal met hete zomers en strenge winters. De meeste regenval valt in de winter en wordt door de kalksteen vastgehouden.
Bodem:
Een ondergrond van overwegend kalksteen.
Vinificatie:
50% Antão Vaz, 30% Gouveio en 20% viognier. De druiven zijn handmatig geoogst en geselecteerd. Het geperste sap blijft gedurende 48 uur aan 10°C op roestvrij stalen vaten op zijn Lie liggen. Een deel van de wijn fermenteert verder op nieuwe Franse eiken vaten de rest blijft op inox gedurende 6 maanden.