In de medium lange en sappige afdronk komt terug een vleugje bosgrond naar voor.
Carmenère en lamsvlees zijn steeds een goed huwelijk maar ook een stoofpotje met vlees, varkenskoteletten, kip bereidingen en vegetarische gerechten met champignons of paprika zijn absolute aanraders.
Warm klimaat met een Mediterraans regenregime met een groot verschil tussen dag-en nachttemperaturen. Dit komt doordat de Stille Oceaan en het Andes gebergte vlakbij gelegen zijn.
Ondiepe alluviale bodem van zandige leem, rotsachtige ondergrond samengesteld uit rots en ronde stenen.
Druiven met de hand geplukt. Maceratie gedurende 20-25 dagen onder koele temperatuur. Klassieke fermentatie op 25-28°C. Nadien wordt de wijn overgeheveld op een mix van Franse en Amerikaanse vaten waar hij nog een 12-tal maanden verder rijpt.
Jaartal: | 2023 |
Brand: | Vina Requingua |
Titel: | Toro de Piedra |
Druivensoort: | Carmenère, Cabernet Sauvignon |
Klass: | Grand Reserve |
Streek: | Curicó Valley |
Land: | chili |
Kleur: | Tinto |
Alcohol: | 14 |
Ltr.: | 0.75 |