Menu
EUR

Wine&Chocolate

0 Producten
Toon:

Geen producten gevonden

Ga verder met winkelen
Wine&Chocolate

Wine&Chocolate combineert geweldige kwalitatief hoogstaande wijnen met chocolade versnaperingen van Chocolatier Tiny Willems van Tioccolato. Zij werkt op puur ambachtelijke wijze met uitsluitend kwalitatief hoogstaande ingredienten, vaak van lokale duurzame ondernemers. Ze gebruikt de chocolade van het befaamde Valhrona, 'swerelds beste chocolademaker.

Wijn en chocolade: misschien wel de 2 meest populaire delicatessen ter wereld. Hoewel ze vaak afzonderlijk geserveerd worden, in de juiste combinatie zorgen ze voor een fantastische smaakbeleving.

Om de smaken in perfecte harmonie te laten overvloeien is nog niet zo makkelijk. Om een geweldige smaakbeleving te creëren kun je niet zomaar elke wijn bij chocolade serveren. Je kunt niet een prachtige droge rode wijn schenken bij donkere pure chocolade. De wijn zal meteen bitter en stevig zuur gaan worden. Zowel in chocolade als in rode wijn zitten bepaalde stoffen (flavonolen) die met elkaar gaan botsen in je mond. Met het gevolg dat de smaken de verkeerde kant op gaan. Niet doen dus.

Hoe kan het dan wel?

Een donkere chocolade met een hoog cacaopercentage wordt vaak gepaird met een volle rode wijn, zoals een port of een stevige shiraz. De tannines in deze wijnen helpen om de zoetheid van de chocolade te balanceren en de smaken in de chocolade naar voren te brengen.

Voor melkchocolade wordt vaak aangeraden een zoete witte wijn te serveren zoals een Riesling of een Moscato. De zoetheid van deze wijnen complementeert de zoetheid van de chocolade en geeft een heerlijke smaakbeleving.

Als u een chocolade met een hoge percentage cacaobestanddelen eet, kunt u ook kiezen voor een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Malbec. Deze wijnen hebben een stevige tannine en een hoog alcoholpercentage, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor de bitterheid van de chocolade.

Een andere optie is om te kiezen voor een rode of witte wijn met een zoete afdronk. Zoet-bittere combinaties zijn een populaire keuze bij chocolade.

In het algemeen geldt, hoe donkerder de chocolade hoe steviger de wijn moet zijn en hoe zoeter de chocolade hoe zoeter de wijn mag zijn. Wine&Chocolate heeft een aantal uistekende combi's voor je geselecteerd. Genieten verzekerd!

En je wordt er nog slim van ook:)

Echt? Nou ja...In rode wijn en donkere chocolade zitten veel polyfenolen: chemische plantenstoffen die de bloedvaten verwijden en de bloedtoevoer naar de hersenen versnellen. Door rode wijn en chocolade te combineren stroomt er meer zuurstof en suiker naar je hersenen. Hierdoor wordt het makkelijker om bijvoorbeeld snelle berekeningen te maken. Dit werd aangetoond door een onderzoek, uitgevoerd aan de universiteit van Northumbria. 

Voor het onderzoek moest een groep gezonde volwassenen een capsule innemen met resveratrol, het zogenaamde wonderingrediënt in rode wijn. Na het innemen van deze capsule, in combinatie met chocolade, legden ze een aantal tests af. Scans toonden aan dat er effectief meer bloed naar hun hersenen stroomde. Deze toevoer neemt normaal af met de jaren, waardoor de grootste verbeteringen zichtbaar waren bij de oudere personen – aldus onderzoekster Emma Wightman. 

Dus allemaal aan de wijn en chocolade? Nou... nee;( De hoeveelheid resveratrol die gebruikt werd in deze studie komt overeen met het drinken van wel héél veel flessen rode wijn. Spijtig nieuws dus voor de gelegenheids-wijnliefhebbers. Maar we moeten er geen doekjes om winden: de combinatie van rode wijn en zwarte chocolade blijft enorm lekker. Met mate genieten is dus zeker toegestaan ;-)

 

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €85,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »