Lichtgele kleur en een krachtige mousse in het glas. In de neus hints van perzik. In de mond strak en citroenfris met smaken van groene appel en abrikoos. Een heerlijke droge en hoge kwaliteit cava!
Deze volwassen droge cava ligt meer dan 18 maanden op zijn 'lies', z'n droesem, om meer complexiteit, diepte en fijnere bubbeltjes te verkrijgen. Dit is een kwaliteitskenmerk van mousserende wijnen.
Klimaat:
Een gematigd mediterraans klimaat met een maxima van 27,8ºC en minima van 2,6ºC. Het jaarlijkse gemiddelde bedraagt 14,4ºC. Er valt tussen de 500 en 600 mm en de zon schijnt gemiddeld 2,5 uur per jaar.
Bodem:
De ondergrond is rijk, bestaande uit klei met kalk en rotsen.
Vinificatie:
De druiven worden handgeplukt. Het persen en de vergisting van de rassen vindt afzonderlijk plaats in roestvrij stalen vaten op een lage temperatuur. De tweede gisting van 12 maanden gebeurt in de flessen wat typisch is voor de méthode traditionelle.