De Cabernet manifesteert met noties van bessen, cassis en peper terwijl de Pinot Noir met zijn gracieuze en licht rokerige karakter mooie complexiteit verschaft. Een vleugje cacao kleurt de afdronk. Een stevige jongen maar dan zonder patsergedrag!
Elk fijn stukje wild vertoeft graag in zijn gezelschap maar ook heerlijk bij gekonfijte eendenborst, jonge duif en andere smaakvolle maar delicate vleeswaren.
Klimaat:
De Cevennen beschikken over een Mediterraan klimaat (Warme, droge zomers en milde winters) dat in de tussenseizoenen sterk beïnvloed wordt door afkoelende winden uit het Noorden en door regens en koelte die vanuit de Pyreneeën komen. Er kan op korte tijd dan ook soms erg veel neerslag vallen. Deze temperatuurschommelingen (ook tijdens de nacht) garanderen een langere en betere rijping van de druiven.
Bodem:
Het massief van de Cevennen is een van de laatste uitlopers van het Centraal Massief en wordt vooral gedomineerd door kalkrijke gronden met klei en keien.
Vinificatie:
Cabernet Sauvignon (90%) en Pinot Noir (10%) worden afzonderlijk geplukt en geperst en in gescheiden betonnen kuipen gefermenteerd onder temperatuur van 26-30°C. Na de fermentatie wordt de assemblage gemaakt en rijpt hij nog 6 maanden verder op barriques waarna botteling.