Diep robijnrood in het glas. In de neus aroma’s van zeer rijp fruit met hints van bloemen, munt, kruidigheid en zoete tabak. In perfecte balans en een mooie structuur in de mond. Award: Zilver op de International Wine & Spirit Competition 2016.
Een prachtige begeleiding voor vlees gerechten, zoals wild en kruidige of aromatische recepten, of met rijpe kazen.
Klimaat: De wijngaarden en bossen van olijfbomen garanderen een perfecte zon en rijping van de druiven. De oogst kent warme dagen en koele nachten.
Ondergrond: Een mix van kalksteen en mergel geeft de wijn finesse.
Vinificatie: Hoogte: 310m / Wijnstokken per hectare: 5.714 / Rassen: Sangiovese 100% Oogst: midden - eind oktober / Gisting: in roestvrij stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur met behulp van inheemse gisten / Maceratie: 15 - 20 dagen / Rijping: 100% in houten vaten gedurende ten minste 18 maanden gevolgd door minimaal 15 maanden rijping in de fles