In de neus delicate aroma's van bloemen, fruit, kruiden en vuursteen. In de mond stevig en vol maar ook subtiel en genuanceerd. Warmte, versheid, smaak en mineraliteit zijn prachtige gecombineerd. Brons op de Decanter Asia Wine Awards 2016 met 87 punten.
Ideaal bij sterk geurende, sappige vleesbereidingen.
Klimaat: De wijngaarden en bossen van olijfbomen garanderen een perfecte zon en rijping van de druiven. De oogst kent warme dagen en koele nachten.
Ondergrond: Een mix van kalksteen en mergel geeft de wijn finesse.
Vinificatie: Zeehoogte: 250-320 m / Wijnstokken per hectare: 5.000 / Variëteiten: 100% Sangiovese / Oogst: oktober / Gisting: in roestvrij stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur met behulp van inheemse gisten / Maceratie: 15 - 20 dagen / Rijping: 100% in houten vaten gedurende ten minste 18 maanden gevolgd door minimaal 6 maanden rijping in de fles.