Cava Querena ligt in het Spaanse gebied Requena nabij de stad Valencia in Zuid Oost Spanje. Deze wijnregio staat mede bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige mousserende wijnen. Dit kwaliteitsniveau mag zeker vergeleken worden met hun veel bekendere (en duurdere) Champagne.
Requena ligt in het Zuid Oostelijk deel van Spanje zo'n 40 kilometer ten westen van Valencia. De wijngaarden liggen op zo'n 700 meter hoogte en deze hoogte maakt dat de temperatuurverschillen groot zijn. De dagen zijn er vaak heet maar de nachten zeer koel. Juist deze grote verschillen in dag en nacht temperatuur maken dat de Cava's van Querena zo verfijnd van karakter zijn. De bodem bestaat er voornamelijk uit kalksteen, mergel en wat zandsteen. Deze ondergrond kan het water goed vasthouden en dat is nodig in dit droge gebied. De cava's van Querena worden net als Champagne gemaakt volgens de méthode traditionelle en gevinifieerd met een 2e gisting in de fles. Het verschil tussen Champagne en Cava zit ondermeer in de gebruikte druivenrassen. Cava's worden gemaakt van de typisch lokale druivenrassen Macabeo en Chardonnay. Deze druivensoorten worden apart geplukt en ontsteeld, waarna het sap wordt gekoeld naar 14 graden en het een pneumatische kneuzing op 0.2 bar ondergaat. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks op een gecontroleerde temperatuur van 16/18 graden. Het sap wordt gefilterd en ondergaat een 2e traditionele fermentatie op fles, waarna een minimale rijping van 9 maanden op zijn droesem volgt.
De Cava's van Querena blinken uit in prijs-kwaliteit.
Licht rokerige toets met een vleugje gist. In de smaak appeltjes, citrus en kweepeer met een lekker fris karakter. De afdronk is levendig, droog en smaakvol. Uitstekende Cava voor iedere gelegenheid!