Zachte aroma's van kruiden en rood fruit als kersen en aardbeien die overgaan in meer florale toetsen. Verfijnd fruitig karakter, elegante stijl. Medium lange en delicate afdronk. Op warme dagen ook lekker en verfrissend als hij licht gekoeld is.
Perfect koel te serveren in de zomer. Lekker bij fijne vleesgerechten, gevogelte, charcuterie, vegetarische gerechten en Aziatische keuken.
Klimaat:
Gematigd Middellandse Zeeklimaat. Neerslag gedurende het ganse jaar met warme en eerder droge zomers en gematigde winters met regelmatige neerslag.
Bodem:
Heuvels van Treviso. Zuidwest georiënteerde wijngaarden van arme zandbodems met klei en kalk.
Vinificatie:
100% Pinot Noir. Na voorzichtig persen volgt er een maceratie op de pelletjes en wordt de fermentatie opgestart in roestvrij stalen vaten. Een 10-tal maanden later wordt de wijn gebotteld waarna hij nog enige tijd op de fles verder rust alvorens op de markt te komen.