Elk ingrediënt voegt een eigen toets toe en samen vormen ze een geheel dat een streek met karakter weerspiegelt en een onmiskenbare identiteit met zich meebrengt. De smaak is intens, rond, met een duidelijke bittere noot die naar voren komt in de afdronk.
Aperitief & lichte hapjes Gegrilde groenten (courgette, paprika, venkel) met olijfolie en zeezout Crostini met geitenkaas en honing of vijg Marcona-amandelen, olijven, ansjovis-snacks Vis & zeevruchten Carpaccio van sint-jakobsvruchten met citrus en olijfolie Ceviche van zeebaars of dorade met limoen en koriander Garnalen in tempura of gefrituurde inktvisringen Wit vlees & vegetarisch Kip “alla milanese” (gepaneerd, citroen) Risotto met citroen & courgettebloemen Gegrilde artisjokken of asperges met Parmezaanse kaas Kazen Zachte kazen zoals robiola, taleggio, jonge geitenkaas Halfharde kazen zoals pecorino fresco Zoet & digestief Amaretti of cantuccini met amandel Citrustaart (citroen, sinaasappel) die mooi contrasteert met de kruidigheid
Klimaatkenmerken Type: Overwegend sub-continentaal met mediterrane invloeden. Temperaturen: Warme, zonnige zomers (gem. 28–32 °C) en koele winters. Neerslag: Relatief veel regen (gem. 1.000 mm/jaar), met pieken in de lente en herfst. Wind: De nabijgelegen Alpen beschermen tegen extreme kou uit het noorden, terwijl de Adriatische Zee zachtheid en vochtigheid brengt. Diurnaal verschil: In de heuvels van de Classico-zone zijn de temperatuurverschillen tussen dag en nacht groot. Dit vertraagt de rijping en bewaart de frisse zuren in Garganega.
Komt van vulkanische Contrada's in Soave Classico
Ambachtelijke verwerking, 90 dagen trage maceratie in kleine batches van 450 liter.
Jaartal: | |
Brand: | Cornelia Tessari |
Titel: |
Utopia
|
Druivensoort: |
|
Klass: |
Vermouth di Garganega
|
Streek: | Veneto |
Land: | Italië |
Kleur: | Bianco |
Alcohol: | 17,50 |
Ltr.: | 0.75 |