Stevige volle wijn met mooie aroma's van bloemen en tropisch fruit. In de mond vol en rond met aangename zuurtjes en een mooie balans gevolgd door een heerlijke afdronk.
Heerlijk bij zeevruchten maar ook bij oude kazen. Eventueel als afsmakend aperitief.
Klimaat:
Het klimaat is koel in de winter en warm in de zomer en de lucht is bijzonder zuiver door de verderop gelegen Dolomieten. Zij zorgen ook voor voldoende neerslag.
Bodem:
De arme bodem bestaat uit kalksteen en grind die er ooit door smeltwater van de Dolomieten zijn afgezet.
Vinificatie:
40% pinot bianco, 40% pinot grigio, 16% sauvignon en 4% moscato gialla. De Doi Raps wordt gemaakt van druiven die na de eerste normale pluk blijven hangen.(Iedere keer 2 druiventrossen per struik) Zij blijven nog een kleine 7 weken verder rijpen aan de struik. Pneumatische vinificatie onder druk.Fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur in roestvrij stalen tanks (14-16°C). De selectie van de meer dan rijpe druiven rusten op schil gedurende 18 uur en worden vervolgens geperst vóór de gisting;Een deel van de wijn veroudert op droesem in roestvrijstalen vaten gedurende 8 maanden, en een ander deel in grote Franse eiken vaten (20% van de hoeveelheid) Bottelen gebeurt 13 maanden na de oogst.