Excentrieke aroma's van bloemen, amandelen, zacht exotisch fruit en vanille de Bourbon. Heerlijk vol en rond in de mond, dat zich breed op het pallet zet. Sublieme afdronk vol finesses die nog wel even laat nagenieten van dat ene moment.
Lekker bij stevige witte visgerechten met saus, geitenkaas en andere zachte kazen. Zomerse salade met kip en als wit alternatief bij parelhoen of fazant.
AWARDS: Gouden medaille op de Concours Général Agricole de Paris 2017.
Klimaat:
Warm en gematigd. Met veel zon en weinig regen in de zomer en voldoende neerslag in de winter.
Bodem:
Rode zandsteen met klei en veel keien (90%) en kalksteen (10%). Vlakbij de koelte van het meer van Châteauneuf.
Vinificatie:
Alle druiven worden met de hand geplukt. Roussanne (50%), Bourboulenc (20%), Clairette (20%) en Grenache blanc (10%). Klassieke fermentatie. Maceratie in Nieuwe eik (30%), 2e en 3e jaars eik (50%) en inox (20%). De wijn rust verder op dezelfde vaten gedurende 9 maand waarna blending.