Op het etiket staat de middelste telg van de familie, een toonbeeld van kracht als gevolg noeste harde arbeid in de wijnbouw. Het geeft hierbij weer dat dit een middel zware maar krachtige wijn is.
Matsu El Recio is een mooie begeleider van lamsvlees, stoofgerechten, gegrild vlees of rijke harde kazen
Hier een leuke video over El Recio:
Het klimaat is continentaal met hete, droge zomers. De winters zijn lang en droog. De regen beperkt zich tot een aantal dagen in de herfst, dit zorgt voor een geweldige Matsu el Recio.
IJzerrijke kalkrijke bodem van zand en kiezel.
Matsu El Picaro is gemaakt van Tinto de Toro, de lokale variant van Tempranillo in het wijngebied Toro, afkomstig van wijnstokken met een leeftijd van meer dan 50 jaar oud. De oogst is volledig met de hand in de eerste 15 dagen van oktober als de druiven volledig rijp zijn. De druiven worden zacht geperst in een pneumatische pers, waarna een natuurlijke vergisting plaatsvindt in betonnen tanks bij een temperatuur onder 24°C. Één vijfde deel van de wijn ondergaat een houtlagering van 3 maanden op Frans eiken, waarna de wijn wordt gebotteld zonder filtratie om zijn natuurlijke eigenschappen te behouden. El Picaro is een biologische en vegan wijn.
Jaartal: | 2021 |
Brand: | Vintae |
Titel: | El Recio |
Druivensoort: | Tinto de Toro (Tempranillo) |
Klass: | |
Streek: | Toro |
Land: | Spanje |
Kleur: | Tinto |
Alcohol: | 14.5 |
Ltr.: | 0.75 |