Lekker verfijnd en fris in de mond. Droge en uitdagende afdronk die de speekselklieren activeert.
Deze licht gefruite crémant is ideaal als verfrissend en smaakvol aperitief maar laat zich ook graag vergezellen door wit vlees als kalf, varken of gevogelte. Ook bij gegrilde vis en een fruit- of aardbeientaartje valt hij niet te versmaden.
- Klimaat
- De Loire wordt hier het meest bepaald door een zeeklimaat. Met warme, zonnige zomers en koude winters met neerslag het ganse jaar door.
- Ondergrond
- Bodem met een onderlaag die bestaat uit een tufsteen uit het Turoon (Dit tijdperk is genoemd naar een specifieke kalksteen die een bepaalde geologische tijdsnede typeert. Ook de stad Tours werd hier naar vernoemd) die zich uitstrekt van de regio Anjou over Saumur tot Vouvray toe naargelang de wijngaard bedekt met zandsteen en graniet, klei of silex.
- Vinificatie
- Cabernet Franc 80% en Grolleau 20%. De kleur wordt verkregen door korte maceratie van de pelletjes waarop een klassieke fermentatie volgt. Daarna liqueur de tirage en prise de mousse met een 2de gisting op de fles net als bij champagne. Om optimaal vers fruit te behouden gaat de wijn 'maar' 12 maanden sur lattes.
Jaartal: |
|
Brand: |
Monmosseau |
Titel: |
Crémant de Loire - Rosé |
Druivensoort: |
Cabernet franc et Grolleau noir |
Klass: |
|
Streek: |
Loire |
Land: |
Frankrijk |
Kleur: |
Rosé |
Alcohol: |
12 |
Ltr.: |
0.75 |