Warme droge zomers en relatief milde winters met voldoende neerslag. De nabij gelegen bergen zorgen voor afkoeling 's nachts.
Leem-klei met een beetje kalk.
60% Sangiovese, 15% Sagrantino, 15% Merlot en 10% Cabernet. Worden apart geoogst en gevinifieerd. Fermentatie gebeurt op 25° in inox tanks. Maceratie op de pelletjes gedurende 15 dagen waarbij de wijn dagelijks een paar keer wordt overgepompt. 12 maanden rijping op Sloveense eik en 24 maanden op de fles.
| Jaartal: | 2019 |
| Brand: | Le Cimate |
| Titel: | Montefalco Rosso Doc |
| Druivensoort: | 60% Sangiovese, 15% Sagrantino, 15% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon |
| Klass: | |
| Streek: | Umbrië |
| Land: | Italië |
| Kleur: | Rosso |
| Alcohol: | 14,5 |
| Ltr.: | 0.75 |