Strogeel-groene kleur. Zeer intense neus met hints van meloen, perzik en citrus. In de mond soepel en fris. Opmerkelijke balans tussen aromatische componenten en zachte frisse zuren die een hoge doordrinkbaarheid en een boeiende wijn garanderen.
Heerlijk zomers aperitief maar ook met zeevruchten en fijne visgerechten. En in het seizoen een zalige begeleider van aspergegerechten.
Klimaat:
Met in het noorden de Dolomieten en het zuiden de Adriatische zee heeft het klimaat hier 2 bepalende invloeden. De zomers zijn warm en droog. De winters kunnen koud zijn met de Adriatische zee die regulariseert. De vlakte van San Quirino wordt verder niet omringd door heuvels of andere natuurlijke objecten waardoor deze invloeden hier vrij spel hebben.
Bodem:
De arme bodem bestaat uit kalksteen en grind die er ooit door smeltwater van de Dolomieten zijn afgezet.
Vinificatie:
Handmatige pluk. Pneumatische vinificatie onder lage druk. Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur, in roestvrijstalen tanks (14-16°C). Verouderd op droesem in roestvrijstalen vaten (5 maanden). Botteling gedurende 6 maanden na de oogst.
Guus Strump Geplaatst op 17 Augustus 2016 at 11:14
Heerlijke wijn. Fris maar met mooie diepte en complexiteit. Hoewel jong toch karakter.
5/5
Hubert Manders Geplaatst op 17 Augustus 2016 at 11:12
Opnieuw een uitstekende wijn van Rino Russolo jr. Heerlijke frisse veelbelovende neus en dat wordt waargemaakt in de mond. Uitstekende balans in mineraliteit en frisheid. Smaak naar meer, en meer...