Heerlijk bij gekruide kazen en donkere chocolade.
Het klimaat is typisch voor het centrum van Sicilië en is heet en droog, vooral tijdens het groeiseizoen. Door de grote hoogte sterke afkoeling tijdens de nachten en in de winter.
Kleiachtige bodem met kalksteen.
Centrum van Caltanissetta Sicilië C.da Cusatino agro tot 600 meter (SLM) in kleibodems van kalksteen. Druiven: Nero d'Avola 100%. Oogsttijd: eind september met de hand. Malolactische gisting: uitgevoerd in roestvrij stalen tanks. Bewaring: In stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur 15 tot 18 °C. Rijping: 12 maanden in houten vaten. Gisting: Rood in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 28 °C gedurende 15 dagen.
Jaartal: | 2016 |
Brand: | Tenuto Lombardo |
Titel: | Passa di Nero |
Druivensoort: | Vino Rosso Vendemmia Tardiv |
Klass: | |
Streek: | Sicilië |
Land: | Italië |
Kleur: | Rosso |
Alcohol: | 14.50 |
Ltr.: | 0.50 |