Schitterende diepe paarse kleur. In de neus aroma's van vers rood fruit en een tikje vanille. Rijk en weelderig met een mooie structuur met zachte tannines die nog een mooie rijping in de fles garanderen.
Een van de beste, misschien wel de allerbeste moderne wijnmakers van Portugal is Luis Duarte. Met zijn 25 jaar wijnervaring is Luis verantwoordelijk voor de grootste Portugese wijnsuccessen. Hij is de enige Portugese wijnmaker die ooit 3x werd uitgeroepen tot Wijnmaker van het Jaar. Verschillende wijnen van zijn hand staan steevast in de ‘Top 100 Beste Wijnen van het Jaar’ van Wine Enthusiast Magazine.
Mooi bij traditionele mediterrane gerechten, klassieke vleesgerechten en verschillende pasta-gerechten.
Klimaat:
Mediterraans continentaal klimaat met hete zomers met weinig neerslag en koude winters met regelmatige neerslag.
Bodem:
Ondergrond op basis van leem en klei. Veel graniet en shistes als moedergesteente.
Vinificatie:
Blend van de Aragonez, Cabernet Sauvignon en Alicante Bouschet. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd. Voorzichtige kneuzing van de druiven waarna het sap 48 uur op zijn Lie blijft rusten alvorens decanteren. Fermentatie gebeurt met geselecteerde gisten op temperatuur gecontroleerde inox roestvrij stalen vaten.