Robijnrode kleur. Rode vruchten met een neiging naar opgelegd fruit, rozijnen, pruimen en een vleugje tabak. Bij veroudering of walsen komen meer complexe tonen naar voor. In alle opzichte intenser dan de smaak van een klassieke Valpolicella.
Gematigd zeeklimaat dat sterk beïnvloed wordt door in het westen, het Gardameer en de daarachter gelegen Dolomieten, en de Adriatische zee in het Oosten. Warme, droge zomers met afkoeling vanuit de bergen en milde winters met regelmatige neerslag.
Ondergrond:
De heuvels van Valpolicella en de Illasi vallei. De bodem bestaat uit kalk, leisteen en leem met rotsen en keien in de ondergrond.
Vinificatie:
Bij de Ripasso techniek ondergaat de wijn een klassieke (normale) fermentatie waarbij achteraf de uitgeperste en gedroogde pellen die overblijven van de befaamde Amaronewijnen worden toegevoegd aan de wijn en een 2e fermentatie wordt opgestart. Hierdoor wint de wijn aan smaak, complexiteit en diepgang.