Het klimaat is koel in de winter en warm in de zomer en de lucht is bijzonder zuiver door de verderop gelegen Dolomieten. Zij zorgen ook voor voldoende neerslag.
Bodem:
Alluviaal plateau van kalksteen en grind op een hoogte tussen 120 en 150 meter boven de zeespiegel. Afzettingen van smeltwater uit de Dolomieten.
Vinificatie:
Fijngemaakte druiven worden gemacereerd op schil in cement tanks gedurende 8-10 dagen. De techniek maakt de extractie van edele polyfenolen mogelijk. De maceratie temperatuur is 25-28°C. Het mengsel wordt gedurende 12 maanden in Franse eiken vaten gerijpt (barriques 225 lts). Aan het einde van de rijpingsperiode, wordt een soort "Governo alla Toscana" gemaakt door toevoeging van gedroogde, ongebroken Cabernet druiven die zorgvuldig zijn geselecteerd en met de hand geplukt uit de nieuwe Cabernet oogst. Deze druiven zijn afkomstig van de allerbeste Cabernet wijnstokken en zijn zorgvuldig gedroogd voordat ze worden toegevoegd aan de gerijpte wijn.Botteling gebeurt gedurende 16 maanden na de oogst.