Zijn verblijf op vat vertaalt zich in een afgemeten en evenwichtige structuur met mooi geïntegreerde en zachte tannine en een levendige aciditeit eigen aan Barbera.
Barbera is in de keuken dikwijls een veilige oplossing. Zijn lekker rijp en fruitig maar toch elegant en verfrissend karakter voelt zich op zijn gemak bij zowat alle soorten vlees. Rundvlees maar ook delicater vlees als kalfsvlees, varken of gevogelte. Ook verschillende pasta's, pizza's en andere risotto's zijn absolute aanraders. Zelfs een moeilijke groente als tomaat is geen probleem.
Monferrato heeft een warm continentaal klimaat met invloed van de Middellandse zee en van de omliggende bergen. De winters zijn vrij koud met sporadisch neerslag. De zomers zijn warm en redelijk droog.
Zuid-west georiënteerde wijngaard op hoogte van 300-320m met een bodem die veel kalk en klei bevat.
100% Barbera. Manuele pluk en zorgvuldige selectie. Na voorzichtig persen wordt het sap in inox tanks gefermenteerd op een temperatuur van 28°C. Malolactische gisting in dezelfde tanks. Rijping gebeurt in grote houten fusten van 500L gedurende een periode die varieert naargelang de jaargang.
Jaartal: | 2016 |
Brand: | Tacchino Luigi |
Titel: |
ALBAROLA - Barbera del Monferrato Doc
|
Druivensoort: | Barbera |
Klass: | |
Streek: | Piemonte |
Land: | Italie |
Kleur: | Rosso |
Alcohol: | 14.00 |
Ltr.: | 0.75 |