Donkere, granaatrode kleur. Intense aroma's van rode en zwarte bessen, kruiden en balsamico. Hints van mokka en cacao begeleiden de aanwezige smaak. Lange, uitgebalanceerde en rokerige afdronk. Dit is een echte 'vlees'-wijn! AWARDS: gouden medaille Mundus
Rubia Gallega of ander smaakvol rood vlees, kalf- en varkensgebraad en harde en medium gerijpte kazen. AWARDS: zilveren medaille in Decanter 2017 met 90 punten.
Klimaat:
Pedrosa de Duero (één van de bevoorrechte plaatsen in de Duero Vallei). Warme, hete en droge zomers. De hoog gelegen wijngaarden (tot 800 m) zorgen dan weer voor sterke afkoeling tijdens de nachten en in de winter (tot -20° C).
Ondergrond:
Arme, zanderige bodems met veel kalk en kalksteen en in sommige bodems ijzererts.
Vinificatie:
Tinto Fino of Tinto del Pais (lokale variant van Tempranillo). Wijnstokken ouder dan 10 jaar. Manuele oogst bij optimale rijpheid. Temperatuur gecontroleerde vinificatie op 25-28°C in roestvrij stalen kuipen gedurende 8-10 dagen. Rijping gedurende 3 maanden op Amerikaanse eik en 3 maanden in de fles.