YBY wordt gemaakt op een familiebedrijf in Württemberg, Duitsland. De familie Schnaufer heeft al vier generaties lang een passie voor mousserende wijn, sinds hun oprichting in 1918. Traditionele Méthode Rurale-wijnbereiding, met Duitse precisie en een speelse twist.
De 'Méthode Rurale', oftewel de verwerking van de druiven op de 'landelijke manier', zorgt voor een belangrijk verschil in vergelijking met de traditionele productie van mousserende wijn. Dit begint al bij de druivenoogst. Onze wijnboeren oogsten de druiven pas wanneer ze volledig rijp zijn, want alleen dan dragen ze het maximale aroma. Vervolgens gaat de druivenmost direct naar de wijnmakerij. Hier wordt het in slechts één proces vergist, waardoor het intense aroma behouden blijft dat later onze YBY Crystal kenmerkt. De mousserende wijn wordt dus niet volgens de conventionele methode geproduceerd, waarbij een tweede gisting van de afgewerkte basiswijn plaatsvindt door later een mengsel van suiker en gist toe te voegen. Pas wanneer de mousserende wijn de gewenste zoetheid voor onze Crystal, droog of halfdroog, heeft bereikt, worden de gisten eruit gefilterd. Op deze manier stoppen we de fermentatie op een volledig natuurlijke manier. De zoetheid die in de mousserende wijn achterblijft, wordt door de liefhebbers van mousserende wijn ervaren als een bijzonder fruitige zoetheid – een echte traktatie voor je smaakpapillen.
Jaartal: | |
Brand: | YBY |
Titel: | Sparkling Secco |
Druivensoort: | |
Klass: | |
Streek: | Württemberg |
Land: | Duitsland |
Kleur: | White |
Alcohol: | 0,00% |
Ltr.: | 0.75 |