Diep kersenrood met paarse schitteringen. Hints van rijpe bessen en ander rood fruit. De 4 maanden houtrijping geeft een zacht kruidige en licht getoaste ondertoon. Lange, evenwichtige en zachte afdronk.
Heerlijk bij gegrild vlees, wildgerechten, stoofpotjes, manchego en andere harde kazen.
Klimaat:
Continentaal klimaat, met een koude winter, een zacht voorjaar, en een hete, zeer zonnige zomer. De jaarlijkse hoeveelheid regen is laag.
Bodem:
Tijdens de zeer warme zomers houdt de bodem het water goed vast. De bovengrond is steenachtig, en heeft een witte tot geelrode kleur.
Vinificatie:
50% monastrell-50% syrah. De druiven worden geplukt op hun optimale rijpheid. Oogst gebeurd 's nachts om oxidatie te voorkomen, latere gisting, maceratie tussen de 15°c en 18°c. De wijn blijft een 4-tal maanden rusten op een mengeling van Franse en Amerikaanse eik.