Robijnrode kleur. Aroma's van rood fruit als zwarte kersen, aardbeien, bosbessen en pruim. Hints van cederhout, zoethout, vanille, kokos en een vleugje cassis. In de mond domineert hetzelfde fruit begeleid door licht geroosterde en kruidige tonen.
Lekker bij gegrild of geroosterd vlees, kalfs entrecôte, Presa Iberico en medium gerijpte kazen.
klimaat
Rioja Baja beschikt over een meer Mediterraan klimaat dan het hogere gelegen Rioja Alta en Alavesa. De winters zijn mild met voldoende neerslag. De zomers zijn lang, warm en droog met een zonnige, milde herfst met meer zonne-uren dan in het Noorden. Daarom zijn de wijnen hier vaak rijper en fruitiger (Maar soms minder stevig)
ondergrond
Rioja Baja beschikt over iets lagere wijngaarden tot 300m. De bodems bestaan uit ijzerhoudende klei, kalkachtige zandsteen en rivierslib.
vinificatie
80% Tempranillo - 20% Graciano. Klassieke temperatuur gecontroleerde fermentatie met maceratie van de pelletjes gedurende 10-15 dagen. Malolactische gisting op inox waarna de wijn gedurende 1 jaar rijpt op een mix van Amerikaanse en Franse eik. Daarna rust hij nog zeker bijna 2 jaar op fles.