Veel rood fruit met hints van cederhout, kruiden en cacao. Mondvullend en levendig pallet. Lange en zachte afdronk die aangenaam fris blijft aanhouden.
Lekker bij kalfs- en varkensvlees. Stoofpotjes, ibericoham en andere charcuterie. Zachte tot medium rijpe kazen.
Klimaat:
Continentaal klimaat dat beïnvloed wordt door de Atlantische oceaan. Warme zomers en koude winters. De combinatie van deze klimatologische omstandigheden en de bodem garanderen druiven van exceptionele kwaliteit en hoge concentratie.
Bodem:
Arme zanderige bodem met keien en rotsen. Goede afwatering.
Vinificatie:
Druiven worden met de hand geoogst. Maceratie op 5° gedurende 7 dagen. Fermentatie gedurende 15 dagen op 22°C met een korte piek op 30° om meer extractie te garanderen. 4 maand rijping op 100% 2e en 3e jaars-vaten. (70% Frans en 30% Amerikaans.)
Marcus Draaier Geplaatst op 9 December 2019 at 12:27
Werleijk prachtige Tempranillo van een top huis! Geproefd op een proeverij en Geleen en direct verknocht.Overigens zijn de andere wijnen van dit huis niet minder.