Geen producten gevonden...

Haka! WIJN!

Haka! WIJN!

Nieuw Zeeland; Zo ongeveer het enige wijnland dat we nog niet in onze collectie hadden. Tot nu dan: Haka!

De Haka is een traditionele dans van de Maori stam uit Nieuw Zeeland. Door middel van deze dans probeert men de goden aan te roepen. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat de Haka altijd een oorlogsdans is maar er bestaan er ook Haka's voor bijvoorbeeld begrafenissen. Haka's worden bij allerlei gelegenheden uitgevoerd, bijvoorbeeld
bij festiviteiten en sportwedstrijden. Sommige dansen staan vast, sommige laten enige ruimte voor wat de dansers zelf willen laten zien.

De bekendste Haka is waarschijnlijk de Ka Mate, die al jarenlang door het Nieuw-Zeelandse rugbyteam, de All Blacks, vóór het begin van iedere wedstrijd wordt uitgevoerd om hun tegenstander te imponeren.

 haka dans

De Haka is net zo uniek voor Nieuw Zeeland als deze wijn: De Haka Marlborough Sauvignon Blanc. Knisperende druiven worden in de koelte van de avond hand geplukt. Na de persing rijpt het sap in roestvrij stalen vaten gevolgd door een langzame koele gisting waardoor de intense fruitige tropische smaken van de Sauvignon Blanc verrukkelijk tot hun recht komen.

De Haka Marlborough is een Sauvignon Blanc in één van zijn meest minerale en verfrissende vormen. De neus toont aroma's van citrus met hints van tropisch fruit, passievruchten en mango.

In de mond is de tropische smaak nog duidelijker met ananas en peer, frisse zuurtjes van groene appel gevolgd door een strakke dorstlessende finale.

Superlatieven tekort voor deze schitterende knisperende Sauvignon Blanc in het kwadraat met waanzinige prijs-kwaliteitsverhouding! Je bestelt 'm hier!

haka sauvignon blanc

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »