Geen producten gevonden...

Sappige buurvrouw? Kies voor de juiste wijn!

  • Geplaatst op
  • Door Maurice Nelissen
  • 1
Sappige buurvrouw? Kies voor de juiste wijn!

Okee, je wilt een fles wijn kado geven. Dat is sowieso al een goed plan natuurlijk. Dan kun je die fles natuurlijk selecteren op prijs, en eventueel op het mooie etiket. Ook kun je kijken naar de gelegenheid, en welke wijn daarbij past. Maar het kan nog leuker. Zoek de juiste wijn bij het type persoon. Want dat kan. Het maakt je gift nog persoonlijker , zeker als je erbij vertelt hoe je tot die keuze van je wijn bent gekomen.

Er zijn wijnen met karakter. Of met persoonlijkheid. Soms heeft wijn body en kan die soepel zijn. Er bestaat wrange strakke wijn maar ook zachte zoete. Je hebt complexe wijn, krachtige, elegante en harmonieuze. Precies zoals ook mensen die eigenschappen kunnen hebben. Wijn is als een goede vriend, een lieve partner, een droge collega of een sappige buurvrouw.

Dus geef je met kerst een gelijkende fles kado.
Is je partner eerlijk, aaibaar zacht, een beetje spicy en vol warmte? Dan is een Chileense Merlot een perfecte match. Natuurlijk een Grand Reserva, het is tenslotte je partner. Die is in balans, geeft warmte bij iedere slok en blijft in je gedachten. 

Een familielid met een stevig karakter? Met degelijke principes en graag in voor diepgaande gesprekken? Type Jan Terlouw zeg maar. Kies voor een Chateau Neuf du pape. Rijk, complex en vol, breed inzetbaar en verveelt nooit.

Heb je een vriend of vriendin waarop je kunt bouwen als het nodig is? Waarmee je kunt lachen, huilen, terugblikken en vooruitkijken? Loyaal en betrouwbaar? Je denkt waarschijnlijk niet direct aan een Italiaan maar toch, neem een Barolo. Rijp, vol van geur en kleur en altijd stevig in z'n (Italiaanse) schoenen.

Dan zijn er natuurlijk de no nonsense-wijnen. Gewoon goed, bijzonder smakelijk en klaar om te gebruiken. Prima kwaliteit voor niet te duur. Uitermate geschikt voor de gewone maar prijsbewuste wijndrinker met smaak. Vriendelijke, hulpvaardige lieden waar je een beroep op kunt doen als dat nodig is. Zo van: 'een betere buurman is er niet'. Dat zijn de mensen die het uberhaupt enorm waarderen als ze een flesje 'allemansvriendje' van je krijgen.

Dan tot slot nog even terugkomen op die sappige buurvrouw. Geldt trouwens ook voor de mannelijke variant en als ze een paar huizen verder wonen is dat ook geen probleem. Zo eentje waar de vormen precies zitten waar dat hoort en die dat ook graag laat zien. Laten we zeggen een Doutzen Kroes of zo je wilt Douwe Bob. Daar past natuurlijk iets temperamentsvol bij. Een Spaanse rode, maar blonde mag ook, met wulpse aroma's, veel sappig fruit, een spicy toets gevolgd door een heerlijke afdronk die smaakt naar meer.


Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »