Menu
EUR
Wees geen Wijnwous!

Wees geen Wijnwous!

Hier bij Wijndeal zien we onszelf graag als het tegengif voor pretentie. Ja, je leest het goed, we voelen ons de rebellen van de wijnwereld, de outlaws van de wijnbouw, vastberaden om dingen echt te houden, plain en simpel te midden van de wijnzee van snobisme. Geen wijngewauwel over zogenaamde ambachtelijke wijnboertjes uit pittoreske dorpjes die met kar en paard langs 100 jaar oude stokken druiven plukken om die vervolgens naar 120 jaar oude traditie.......... bla bla bla.... We geloven niet dat je daar gelukkig van wordt.

Dus gaan we graag met een humoristische toets ten strijde tegen de wijnwousen; De verhalenvertellers van de wijncultuur die elk glas wijn omtoveren tot een epische saga van druivenplukken, eeuwenoude kelders en heroïsche wijnmakers. Schrijvers van wijnproefnotities, waar elke slok een reis lijkt te zijn naar een parallel universum vol absurde beschrijvingen en verbazingwekkende vergelijkingen. Want laten we eerlijk zijn, hoeveel van die verhalen zijn eigenlijk echt waar? Wie heeft er ooit een slok genomen en gedacht: "Deze wijn heeft echt een vleugje verloren schapenwol en een toets van natte steen? Misschien alleen degenen die iets te diep in het glas hebben gekeken en een beetje verdwaald zijn geraakt in de wijnnevels.

Misschien is het tijd voor een beetje meer eenvoud en een beetje minder drama en theater. De Wijndeal-benadering: de waarheid vertellen en de wijn voor zichzelf laten spreken.

Dus, als je graag wilt voorkomen dat je in de val van de wijnwous trapt, zijn hier een paar regels waar wij ons al jaren aan vasthouden:

  1. Blijf Echt: Wijn is bedoeld om van te genieten, niet om als statussymbool te gebruiken. Of het nu gaat om een pittige Shiraz of een frisse Chardonnay, laten we niet vergeten dat het uiteindelijk gewoon gefermenteerd druivensap is.

  2. Deel de Liefde: Wees niet die persoon die zijn kostbare flessen weg stopt in een stoffige kelder om nooit het daglicht te zien. Haal die Petrus '82 tevoorschijn en deel 'm met vrienden (en evt. ons:)). Geloof ons, de vreugde van wijn wordt versterkt wanneer je 'm met goed gezelschap deelt.

  3. Spannende Spijs: Wijn en eten gaan samen als kaas en crackers. Nee echt, de juiste combinatie kan zowel wijn als spijs naar nieuwe ongekende hoogten van heerlijkheid tillen. Dus de volgende keer dat je aan een lekker glas nipt, overweeg dan welke smakelijke hapjes de ervaring zouden kunnen verbeteren.

  4. Kwaliteit boven Kwantiteit: Je hoeft geen fortuin uit te geven om goede wijn te drinken. Vergeet fancy etiketten en prijskaartjes - het gaat om wat er in de fles zit dat telt. Zoals de beste sommelier van de wereld ooit zei: "Elke fles inferieure wijn die je drinkt, is als het kapotslaan van een superieure fles tegen een muur: het plezier gaat voor altijd verloren".

Dus daar heb je het, mensen. Vier eenvoudige regels om te voorkomen dat je in de wereld van de wijnwous belandt. Onthoud, wijn is bedoeld om van te genieten, niet om eindeloos te analyseren. En zeker niet om weg te stoppen als een begraven schat. Dus pak een glas, breng een toost uit en geniet van elke slok. Proost!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €85,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »