"Een echte Terroir
voor een andere Bordeaux "
Eric maulin van Chateau Freyneau hanteert een natuurlijke aanpak van de wijnbouw en past sinds 1992 'landbouw op het land' toe. Hij is er trots op dat Chateau Freyneau sinds 2019 HVE (Haute Valeur Environnementale) gecertificeerd is, een certificering die de waarden in deze steeds milieuvriendelijkere aanpak versterkt.
“Ik probeer genereuze, evenwichtige, complexe wijnen te maken, met gesmolten tannines en een terroir dat tot uitdrukking komt. ""
Eric Maulin, een victiculturist
Eric Maulin trad in 1990 toe tot het familiebezit na zijn experimenten in prestigieuze Medoc-eigenschappen en vormde geleidelijk de wijngaard, te beginnen met de grond. Hij luistert naar de wijnstok en brengt het alleen zijn behoeften. Het maakt lage opbrengstenom een betere kwaliteit van fruitte verkrijgen en probeert zich voortdurend te vernieuwen door microcuvées aan te bieden.