Lichtrode kleur. Intense aroma's van rood fruit, zoals kersen en rode bessen. Hints van pure chocolade en licht rokerige toetsen. Fruitig en fris karakter, met uiterst milde tannine. Met een heerlijke afdronk. Ook lekker om in de zomer koel te schenken.
Charcuterie en andere tapas, rood vlees, zachte kazen en als alternatief voor wit bij gebakken of gegrilde vis.
AWARDS: Gouden medaille @ Concours Général Agricole de Paris 2018.
Klimaat:
Semi-Continentaal klimaat. Door de bescherming van de Vogezen heerst in de Elzas een microklimaat met minder regen dan elders in de streek. Droge, koude winters en warme zomers.
Bodem:
Zanderige bodems met kalkmergel, kalksteen, leem en graniet in de ondergrond.
Vinificatie:
Maceratie gedurende 10-15 dagen op lage temperatuur. Fermentatie en malolactische gisting tussen 18 en 22°. Rijping op de fles gedurende enkele maanden alvorens op de markt te brengen.