Verfrissende neus met hints van limoen, groene appel, vers gemaaid gras en kruisbes. Na een heerlijke slok blijft deze wijn in de mond heerlijk fris en strak. Veel fruit voor een klassieke stijl. Met een lange, droge en vrij intense afdronk.
Uitstekende partner bij verschillende kazen zoals Brie, Ricotta, Feta, Parmezan en natuurlijk de plaatselijke delicatesse: Crottin de Chavignol (Geitenkaas)! Maar zeker ook heerlijk bij schaaldieren, rauwe vis of carpaccio, Kingkrab en andere fijne visgerechten.
Klimaat:
Warm gematigd klimaat met regelmatige neerslag. Zelfs in de droogste periode valt er regen.
Bodem:
De ondergrond in Chavignol wordt gedomineerd door de befaamde kalk- en kleiafzettingen uit het Kimmeridgiaan tijdperk. Dezelfde ondergrond die ook in Chablis zorgt voor een fris en mineraal karakter.
Vinificatie:
De druiven worden met de hand geplukt. Fermentatie op natuurlijke gisten en gecontroleerde temperatuur in roestvrij staal. Geen malolactische gisting of houtrijping. Na een korte rijping op de fles wordt de wijn op de markt gebracht.