Het Domaine Paul Thomas is een familiewijngoed in het hart van Chavignol en behoort met 9 hectare tot de kleinste producenten van Sancerre. Op 6,5 hectare sauvignon blanc en 2,5 hectare pinot noir worden in totaal vier wijnen geproduceerd. Twee sancerres, één sancerre rouge en één sancerre rosé.
Het wijngoed werd in 1950 door de naamgever Paul Thomas opgericht. Vandaag hebben Raphael Thomas en zijn vrouw Claire Bonnard de leiding over het bedrijf. Zij zijn de derde generatie. De ambachtelijk geproduceerde wijnen zijn rasechte prototypes van de appellatie. Raphael kent de druivenstokken van kinds af aan en is een overtuigd aanhanger van de terroir-gedachte. Dat is bij de bodem waarop zijn wijnen groeien ook geen wonder, want hij beschikt over twee van de beste Loire-terroirs, de ‘Terre Blanche’ en de ‘Caillottes’. Deze bevoorrechte gronden bevatten veel kalk en zijn vergelijkbaar met de roemrijke "oesterbank" gronden in Chablis, met heel veel fossielen van schelpdieren, en de unieke Sancerre Silex in Saint-Satur die een opmerkelijke mineraliteit geeft.
Op het wijngoed zijn geen barriques te vinden, de wijnen worden in RVS-tanks onder gecontroleerde temperatuur opgevoed en onderscheiden zich niet alleen doordat ze zo klassiek zijn, maar ook door hun geweldige prijs-kwaliteitverhouding. De wijnen van Domaine Paul Thomas behoren tot de absolute top in de Loire!
Website van de wijnbouwer: http://www.paulthomas-sancerre.com/fr/