Mooie robijnrode kleur met donkere schakeringen. Aroma's van vers fruit als braambessen, zwarte bosbessen, kersen en een vleugje aardbei begeleid door licht kruidige ondertonen.
Sappig en zonnig geheel dat heerlijk evenwichtig de smaakpapillen beroert. Rijke, smakelijke en mooi afgemeten afdronk.
Sardijnse couscous met gestoofd lamsvlees, gegrild of geroosterd rood vlees, kruidige stoofgerechten en afsmakende kazen. Iemand al eens ooit Cazu Marzu geprobeerd? ... Een volledig verboden madenkaas! Wie durft?
Klimaat
Sardinië heeft een warm en Mediterraan klimaat met typische eilandkenmerken. Hete, droge zomers en milde winters met regelmatige neerslag.
Ondergrond
De ondergrond wordt hier gekenmerkt door een goede kalkkleicompositie en granietrotsen. Arme bodems waar de druivelaar diep moet zoeken met zijn wortels.
Vinificatie
Koude maceratie gedurende 2 dagen waarna een klassieke maceratie gedurende 8 dagen volgt. Fermentatie in inox kuipen om vers fruit en fraîcheur te garanderen.