Vigneti Zanatta werd in 2003 opgericht door Bruno Zanatta die zijn carrière als wijnmaker in 1975 in de Veneto regio (Treviso) begon. Zijn ongebreidelde passie voor en diepgaande kennis van de wijnregio Sardinië en haar terroir dreef hem naar de regio Gallura aldaar. Samen met zijn zoon Marco startte hij er een gloednieuw wijnbedrijf en ondanks de prille leeftijd van hun project behoren ze nu al, enkele jaren later, tot de absolute top van de streek. De Gallura wordt gekenmerkt door de typerende granieten rotsen en de erg arme bijhorende zanderige bodem, ideaal voor het produceren van Vermentino en Cannonau. Deze samenstelling van de bodem speelt een belangrijke rol bij de drainage, maar ook de complexiteit en mineraliteit van de wijn.
De droom van Bruno werd bewaarheid in 2008, toen de opbouw van het domein werd afgerond. Dagelijkse toewijding die samengaat met jaren ervaring en professionaliteit, zijn slechts enkele kenmerken van deze vastberaden familiebusiness. Vigneti Zanatta bewijst dat de combinatie van 2 zogezegd afzonderlijke verafgelegen bodems, kan resulteren in een uitmuntende wijnbouwerstraditie.
Lichtgeel kleur met groene reflecties. Aroma's van fruit en bloemen met een intense geur van tropische vruchten en groene kruiden. In de mond een hints citrus en jasmijn. De afdronk is lekker zacht en droog. Uitstekende Vermentino uit noord Sardinië.
Aroma's van bloemen, kruiden en exotische vruchten springen uit het glas. Heerlijk evenwichtig mondgevoel, fris en romig tegelijk. De afdronk is zalig lang zonder bombastisch te zijn en laat ons achter met een ongekend zomergevoel!
Mooie robijnrode kleur met donkere schakeringen. Aroma's van vers fruit als braambessen, zwarte bosbessen, kersen en een vleugje aardbei begeleid door licht kruidige ondertonen.
Mooie robijnrode kleur met donkere schakeringen. Aroma's van vers fruit als braambessen, zwarte bosbessen, kersen en een vleugje aardbei begeleid door licht kruidige ondertonen.
Mooie robijnrode kleur met donkere schakeringen. Aroma's van vers fruit als braambessen, zwarte bosbessen, kersen en een vleugje aardbei begeleid door licht kruidige ondertonen.
Granaatrode kleur. In de mond is hij niet te brutaal, maar toch intens, gestructureerd, duurzaam en evenwichtig. De druiven zijn afkomstig van een selectie van Cannonau-druiven met een heel lage opbrengst per hectare, wat een aromatische wijn oplevert.
Gastronomische wijn. Donkergele kleur. Aroma's van kruiden, rozijnen, toast, vanille en houtschaafsel. Vol en rijp mondgevoel. Hoge complexiteit die de smaakpapillen rijkelijk beroert. Lange weelderige afdronk.