Licht kruidige neus met hints van vers fruit als aardbeien en bessen, zoete rode drop en een fijn vleugje viooltjes. Vol, rijop en droog in de mond gevolgd door een mooi uitgebalanceerde finale. Heerlijk verfrissend maar ook culinair breed inzetbaar.
Lekker als aperitief of bij grillades, zomerse salades en Italiaanse pasta's.
Klimaat:
Continentaal klimaat dat beïnvloed wordt door de Atlantische oceaan. Warme zomers en koude winters. De combinatie van deze klimatologische omstandigheden en de bodem garanderen druiven van exceptionele kwaliteit en hoge concentratie.
Bodem:
Zanderige leemgronden arm aan organisch materiaal met kiezels aan de oppervlakte. Wijngaarden op 700m hoogte.
Vinificatie:
Manuele oogst. 100% Tempranillo. Enkel persing door het gewicht van de druiven. De fermentatie gebeurt in inox roestvrij staal op een temperatuur van 10°C gedurende 32 dagen. Daarna volgt een rijping van 2 maanden op 2e jaarvaten van Franse eik.