Fijne neus van aardbeien, kreupelhout en een typisch rokerige ondertoon. In de mond mooie fruittonen met een aangenaam vleugje mineraliteit. Complexe toon van gedroogde pruim, krieken, cederhout en kruiden ontplooien zich in de lange evenwichtige afdronk.
Fantastisch bij gegrild rood vlees, gevogelte en kalfsvlees, charcuterie en fijne kazen.
Klimaat:
Stellenbosch heeft een warm maritiem klimaat met veel neerslag in de winterperiode. De temperaturen in deze winterperiode liggen onder de twintig graden Celsius. De zomermaanden zijn er warm, droog en aangenaam. Met wisselende invloed van de Atlantische oceaan en de Stellenbosch bergen.
Bodem:
Variatie van Hutton en Clovely ondergrond (verweerde graniet) met in het algemeen vrij veel klei. Hierdoor wordt het vocht beter opgehouden.
Vinificatie:
De druiven worden met de hand geplukt. Klassieke temperatuur gecontroleerde vinificatie met maceratie op vrij lage temperatuur. Houtrijping op Franse eiken vaten van 2-3 jaar oud.