Donkere robijnrode kleur. Aroma's van zwarte kersen, braambessen en een vleugje kruiden. Het fruit wordt perfect ondersteund door een strakke structuur en typische mineraliteit. De afdronk laat uw smaakpapillen verrassen. Uitstekend bewaarpotentieel.
Fijn wild als ree en hinde, rood gerijpt vlees en gevogelte bereidt met paddenstoelen en/of truffels.
Klimaat:
Semi-continentaal klimaat dat enigszins wordt beïnvloed door de Atlantische Oceaan.
Ondergrond:
Granietzand en klei.
Vinificatie:
Wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar, de bodem bestaat uit roze graniet, bros en dooraderd met mangaan. 10.000 wijnstokken / ha. Met de hand geplukt, ontsteeld en gefermenteerd tot 15 dagen met een pre-fermentaire koude bordeaux maceratie van 7 dagen, persen en zeven voor een maximale expressie van het terroir. Rijping op vat of in eiken vaten gedurende een paar maanden. Hier verwerft de wijn volheid, souplesse en ontwikkelt zich het hele boeket.